04.02.2022

12,5 млн гривень несплачених податків - судитимуть керівника фірми з візової підтримки

                                                            

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівника підприємства за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах на загальну суму 12,5 млн гривень (ч. 3 ст. 212 КК України).
 
Слідством встановлено, що впродовж двох років вказане підприємство займалось наданням послуг з оформлення віз громадянам України для виїзду за кордон. Вартість їх послуг становила близько 1 500 грн з особи. У зазначений період діяльності підприємство отримало близько 84 млн грн доходу.
 
Проте, для уникнення від сплати податків, підприємство уклало зовнішньоекономічний договір про начебто отримання в оренду комп’ютерної техніки та програмного забезпечення для ведення підприємницької діяльності.
 
У такий спосіб підприємство ухилилось від сплати податків на суму понад 12,5 млн гривень.
 
За наслідками розслідування обвинувальний акт стосовно керівника підприємства за ч. 3 ст. 212 КК України направлено до суду.
 
Крім того, прокурором заявлено цивільний позов до вказаної особи про стягнення всієї суми завданих збитків.
 
За вчинене зловмиснику загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2041