04.02.2022

Викрито жінку, яка разом зі спільницею виготовляла та збувала порнографію за участі власних малолітніх дітей

                  

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 30-річній та 17-річній мешканкам Миколаївської області у виготовленні, розповсюдженні, збуті дитячої порнографії та у примушуванні малолітніх осіб до участі у створенні дитячої порнографії, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 301-1 КК України).
 
 
Так, до правоохоронних органів України надійшла інформація від іноземних колег про розповсюдження у мережі Інтернет фото- та відеоматеріалів порнографічного характеру, створених за участі двох малолітніх дівчат, ймовірно з України.
 
У межах розпочатого кримінального провадження, слідство встановило, що до виготовлення протиправного контенту причетна 30-річна мешканка Миколаївській області, яка використовувала для зйомок власних дітей 9 та 11 років.
 
Жінка діяла спільно із своєю неповнолітньою знайомою.
 
Так, вигадавши сценарії сексуальних сцен зловмисниці примушували малолітніх дівчат брати участь у таких зйомках, після чого виготовлені відеофайли порнографічного характеру розповсюджували за гроші через Інтернет.
 
На теперішній час жінці та її неповнолітній спільниці повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.
 
Слідчі дії тривають. За вчинене зловмисницям загрожує від 9 до 15 років позбавлення волі.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно з Солом’янським управлінням поліції ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводження Департаменту кіберполіції Національної поліції України.
 
Нагадаємо, раніше за інформацією, яка надійшла від правоохоронних органів Австралії викрито 34-річну жінку та її 35-річного співмешканця з Кіровоградщини, які виготовляли порнографічні матеріали за участі малолітніх дітей, а також вчиняли відносно них дії сексуального характеру.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2172