04.02.2022

Затримано працівника Київського СІЗО, який систематично передавав утримуваним заборонені речі

                        

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури «на гарячому» затримано молодшого інспектора відділу режиму і охорони Державної установи «Київський слідчий ізолятор», який намагався пронести до режимної установи заборонені предмети та передати їх ув’язненим.
 
 
Згідно з матеріалами слідства, службовець систематично за грошову винагороду проносив на територію установи предмети, які відповідно до правил внутрішнього трудового розпорядку, заборонені для користування особами, які там утримуються.
 
У ході досудового розслідування задокументовано низку фактів передачі молодшим інспектором заборонених предметів утримуваним особам.
 
У четвер, 03.02.2022, після підтвердження чергового факту отримання неправомірної вигоди за такі «послуги» молодшого інспектора затримали в порядку ст. 208 КПК України.
 
Під час затримання та проведення обшуку у службовця вилучили п’ять мобільних телефонів, п’ять зарядних пристроїв до них, а також предмет неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими ТУ ДБР в м. Києві, за оперативного супроводження ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та оперативного відділу державної установи «Київський слідчий ізолятор»
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1523