08.02.2022

Повідомлено про підозру рецидивісту, який вчинив розбійний напад у Гідропарку

                     

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва Дніпровським УП ГУ НП в м. Києві повідомлено про підозру раніше судимому киянину за фактом розбійного нападу на киянина.
 
Так, 05 лютого 2022 року, зловмисник, перебуваючи на території Гідропарку, помітив 56-річного чоловіка, який займався спортом. З метою заволодіння його майном, підозрюваний забризкав останньому очі газовим балончиком та приставив до шиї ніж. Відібравши у потерпілого мобільний телефон та гроші, нападник втік.
 
Завдяки спільним оперативним заходам правоохоронцям протягом 6 годин з моменту звернення до поліції вдалося встановити особу зловмисника, вилучити речові докази та затримати останнього в порядку ст. 208 КПК України.
 
Крім того, у ході особистого обшуку у чоловіка вилучили 3 паспорти на ім’я інших громадян України. Встановлено, що мобільний телефон потерпілого нападник здав до ломбарду, надавши один з цих документів.
 
Наразі зловмиснику, який вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Перевіряється його причетність до вчинення інших злочинів.
 
Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1807