09.02.2022

1 тис. доларів США за уникнення відповідальності за ДТП – затримано слідчого поліції

                                               

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито слідчого одного з райуправлінь поліції у місті Києві (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, слідчий з розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості повідомив громадянину, що за 1000 доларів США допоможе йому уникнути відповідальності за скоєне ДТП. У разі відмови надати неправомірну вигоду правоохоронець пообіцяв притягнути останнього до кримінальної відповідальності за будь-яких обставин.
 
У ході контролю за вчиненням злочину під час передачі грошових коштів поліцейського затримали в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого в м. Києві, за оперативного супроводження ГУ СБУ в м. Києві та Київської області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1660