10.02.2022

У Києві викрито наркодилера, який збував наркотики на автомобілі - вилучено наркотиків на 1,5 млн гривень

                                                        

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва затримано 33-річного чоловіка за фактом збуту наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, 33-річний киянин налагодив злочинну діяльність зі збуту наркотичних речовин. Встановлено, що чоловік приймав замовлення через телеграм-бот та доставляв «товар» особисто на автомобілі.
 
У ході реалізації оперативної інформації правоохоронці задокументували злочинну діяльність місцевого жителя та затримали його у порядку ст. 208 КПК України.
 
У ході проведення обшуку в автомобілі затриманого виявлено та вилучено близько 300 г амфетаміну, 6 марок ЛСД, канабіс, 8 пігулок МДМА, метамфетамін, подрібнений ЛСД, а також грошові кошти.
 
Окрім того проведено обшук за місцем проживання чоловіка та вилучено 1500 пакетів з метадоном, загальною вагою близько 2 кг, 8 пакетів з канабісом, 33 пакета з амфетаміном, солі PVP, пігулки МДМА, приладдя та засоби для фасування, електронні ваги та грошові кошти.
 
Вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин становить близько 1,5 млн гривень.
 
Усі вилучені наркотичні засоби та психотропні речовини направлено до Київського НДЕКЦ на експертизу.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється Шевченківським УП ГУ НП у місті Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3247