15.02.2022

У Києві перекрито канал збуту контрафактного спирту та тютюнових виробів

                                                    

За процесуального керівництва Солом'янської окружної прокуратури міста Києва викрито осіб, які організували незаконний збут підакцизних товарів на території столиці (ч. 3 ст. 190, ст. 227, ч. 1 ст. 204 КК України).
 
У ході слідчих дій, проведених на території приватного сектору у Солом’янському районі м. Києва, правоохоронці виявили та вилучили близько 10 тонн спирту невідомого походження. Також під час обшуку вилучено значну кількість тютюнових виробів без акцизних знаків. Загалом із незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму понад 500 тис. грн.
 
Відібрані зразки скеровано для проведення експертиз, після чого буде прийнято рішення про повідомлення викритим особам про підозру.
 
Крім того, у порядку ст. 208 КПК України затримано одного з чоловіків, у якого вилучили вогнепальну зброю з бойовими патронами.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 263 КК України, та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Слідчі дії тривають. Встановлюються канали надходження контрафактної продукції та інші причетні особи.
 
Викриття злочинної діяльності проводилося спільно з слідчими Солом'янського УП ГУ НП у м. Києві, за оперативного супроводження ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1429