16.02.2022

Заволодів комунальною землею та намагався продати її за 80 тис. дол. США – киянину повідомлено про підозру

                          

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру жителю столиці за фактом шахрайського заволодіння земельною ділянкою у місті Києві.
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, 45-річний киянин вирішив заволодіти земельною ділянкою, яка належить територіальній громаді столиці, що розташована на провул. Ясинуватському у Голосіївському районі столиці. Для цього за 10 тис. доларів США чоловік придбав підроблений державний акт на право власності на ділянку, виданий нібито Головним управлінням земельних ресурсів КМДА на його ім’я.
 
У подальшому вказаний документ підозрюваний надав приватному нотаріусу для внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
 
Заволодівши земельною ділянкою, чоловік розмістив в інтернеті оголошення про її продаж за 80 000 доларів США, однак був викритий правоохоронними органами.
 
Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
У межах досудового розслідування за клопотанням прокуратури на земельну ділянку накладено арешт. Окрім того, вирішується питання пред’явлення позову в порядку цивільного судочинства з метою повернення землі у власність територіальної громади міста Києва.
 
Також тривають заходи з встановлення особи, у якої підозрюваний придбав підроблений документ.
 
Викрито злочин спільно із співробітниками УКР ГУНП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1492