17.02.2022

Розкрадання коштів на закупівлі обладнання – прокуратура повідомила про підозру керівникам ПрАТ «Київводоканал» та постачальнику

                                                       

Київською міською прокуратурою за результатами розслідування повідомлено про підозру двом посадовим особам ПрАТ «Київводоканал», а також керівнику підприємства-постачальника за фактом заволодіння коштами, виділеними на закупівлю обладнання, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст.191, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України).
 
Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2019-2020 років між ПрАТ «Київводоканал» та комерційною структурою було укладено низку договорів на закупівлю обладнання для монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування, тощо.
 
При цьому вказане підрядне підприємство, відобразило у бухгалтерській та податковій звітності фінансово-господарські операції з групою підприємств, які мають ознаки фіктивності, у яких нібито було закуплено обладнання для водопостачання та комплектуючих до нього.
 
5 жовтня 2021 року та 07 лютого 2022 року на підставі ухвал суду у складських приміщеннях ПрАТ «Київводоканал», а також в приміщеннях підприємства-постачальника були проведені слідчі дії з метою фіксації обставин кримінального правопорушення. Зокрема, під час оглядів складських приміщень ПрАТ «Київводоканал» встановлено відсутність глибинних насосів, а також документів, які б підтверджували їх поставку на склад та подальшу установку.
 
Збитки, завдані ПрАТ «Київводоканал», становлять понад 1, 3 млн гривень.
 
За результатами розслідування 17 лютого 2022 року заступнику генерального директора – директору Департаменту експлуатації водопровідного господарства ПрАТ «Київводоканал» та директору Технічного департаменту згаданого підприємства повідомлено про підозру ч. 5 ст. 191 КК України, директору комерційної структури - за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Заходи з встановлення інших осіб, які можуть бути причетними до злочину, тривають.
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1356