17.02.2022

Правоохоронці проводять огляд на будівництві Подільського мосту із залученням експертів

                                               

17 лютого 2022 року за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва експерти Київського НДІСЕ за участі спеціальних служб на підставі ухвали суду проводять огляд на об’єкті будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві.
 
Слідчі дії відбуваються в межах кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади та службової недбалості під час здійснення вказаного будівництва, з метою перевірки та фіксації обсягів та якості виконаних окремих робіт та встановлення їх фактичної вартості.
 
Нагадаємо, за результатами слідчих дій в межах вказаного кримінального провадження Подільською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», керівнику генпідрядної організації та керівникам субпідрядних організацій.
 
За висновками експертиз, бюджету міста спричинено збитки на суму понад 155 млн гривень.
Дії посадовця КП кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України, генпідрядника – за ч. 5 ст. 191 КК України.
 
За результатами слідчих та процесуальних дій у найкоротший строк буде прийнято рішення про повідомлення про підозру за іншими фактами привласнення коштів територіальної громади міста Києва.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ДСР Нацполіції України.
 
Слідчі дії тривають.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1379