02.03.2022

Обстріл телевізійної вежі із загибеллю мирних людей - розпочато розслідування

                                                  

Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва за фактом ракетного обстрілу Київської телевізійної вежі, що призвів до загибелі людей, розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, 1 березня 2022 року близько 17:00 збройні сили Російської Федерації нанесли два ракетних удари по Київській телевізійній вежі на вул. Дорогожицькій у Шевченківському районі столиці. Обстрілами було пошкоджено апаратну, кілька автомобілів та спортивний комплекс.
 
В результаті авіа ударів окупанта загинуло п’ятеро мешканців столиці, ще троє - отримали поранення. Всі загиблі та постраждалі - мирні люди.
 
Наразі на місці події продовжують працювати слідчі та прокурори, які ретельно документують цей злочин, щоб забезпечити невідворотність покарання для всіх, хто до нього причетний.
 
За даними керівництва державного оператора, Концерну РРТ, який належить до сфери управління Адміінстрації Держспецзв’язку, оператор був готовий до таких дій окупанта і заздалегідь забезпечив доставку сигналу до регіональних мереж через європейські супутникові станції, які поза доступом ракет російських агресорів. Зараз населення має повноцінний доступ до програм українського телебачення та радіо.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1447