15.03.2022

Обстріл окупантами житлових кварталів у Києві - розпочато розслідування

                                                                      

За процесуального керівництва Дарницької, Подільської, Святошинської та Шевченківської окружних прокуратур м. Києва розпочато досудове розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 3 ст. 110, ч 1, 2 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, 15 березня 2022 року збройні сили РФ, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, обстріляли житлові будинки та інфраструктуру столиці.
 
Внаслідок ракетних обстрілів пошкодження зазнали 2 багатоповерхівки у Подільському та Святошинському районах, що призвело до загоряння квартир у цих будинках.
 
У Святошинському районі будинок горів з 1 до 16 поверхів. Наразі на місці пожеж тривають рятувальні операції. Є інформація про щонайменше двох загиблих людей. Кількість загиблих та постраждалих уточнюється.
 
Крім того, внаслідок обстрілів пошкоджено приватний будинок у Дарницькому районі та фасад станції метрополітену у Шевченківському районі Києва.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях доручено слідчим відділам відповідних районних управлінь поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.
 
Прокурори вживають всіх заходів для належного документування воєнних злочинів РФ для притягнення винних осіб до відповідальності.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази на електронну адресу: https://warcrimes.gov.ua
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1578