19.03.2022

Взято під варту громадянина РФ, який збував підроблені посвідчення для проїзду через блок-пости та перетину кордону

                                                      

За клопотанням Дарницької окружної прокуратури міста Києва судом взято 60-річного громадянина російської федерації, який сприяв виготовленню підроблених посвідчень для безперешкодного проїзду через блок-пости та перетину кордону чоловіками призовного віку (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 332 КК України).
 
Як повідомлялося раніше, у ході обшуків, проведених за місцем мешкання підозрюваного, правоохоронці виявили посвідчення невстановленого зразка, які дозволяли безперешкодний проїзд через блок-пости без перевірки транспортних засобів. Крім того, у підозрюваного вилучили підроблене посвідчення офіцеру запасу, видане на його ім’я, а також підроблені посвідчення для чоловіків призовного віку, які дозволили останнім перетнути кордон за станом здоров’я.
 
Наразі співробітники СБУ перевіряють росіянина на причетність до диверсійної діяльності та інших протиправних дій.
 
Заходи з викриття та документування злочину здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Дарницького УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ ВБ СБ України.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази на електронну платформу: https://warcrimes.gov.ua
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1479