02.04.2022

Столичні прокурори збирають свідчення від очевидців та жертв злочинів росії для міжнародних судів

                                                               

За ініціативою Офісу Генерального прокурора, який здійснює процесуальне керівництво у багатоепізодному кримінальному провадженні за фактами злочинів росії проти нашої держави, в усіх областях України триває масштабна робота з встановлення та допиту безпосередніх свідків та потерпілих від злочинних діянь російської армії.
 
Робота проводиться з тимчасово переселеними людьми - нашими земляками з Харкова, Києва, Маріуполя, Сум, Тростянця, Ірпеню, Бучі, Гостомелю та багатьох інших міст.
Групи прокурорів, які проводять допити постраждалих, працюють на території всієї країни одночасно.
 
До масштабної роботи зі збору доказів долучилися прокурори Київської міської прокуратури, а також окружних прокуратур столиці.
 
Мета цієї роботи - максимально зафіксувати будь-який злочин окупантів – вбивства, знищення майна, взяття у заручники, зґвалтування, переслідування українських громадян тощо – для притягнення представників держави-агресора до кримінальної відповідальності в національних та міжнародних судах.
 
Також прокурори додатково надають інформацію громадянам України щодо можливості подачі зафіксованих ними доказів через єдину державну платформу https://warcrimes.gov.ua.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1773