05.04.2022

Правоохоронці із залученням експертів провели огляд телевежі на Дорогожичах, обстріл якої призвів до загибелі п’ятьох мирних людей

                                                   

05 квітня 2022 року прокурорами Шевченківської окружної прокуратури міста Києва та слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП у місті Києві за участі експертів проведено огляд території біля Київської телевізійної вежі, ракетний обстріл якої призвів до загибелі людей.
 
Слідчі дії проведено спільно з експертами Київського НДІСЕ з метою збору всіх необхідних доказів в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
Так, за даними слідства, 01 березня 2022 року, о 17 годині 13 хвилин, збройні сили Російської Федерації нанесли два ракетних удари по Київській телевізійній вежі на вул. Дорогожицькій у Шевченківському районі столиці. Обстрілами було пошкоджено апаратну, кілька автомобілів та спортивний комплекс.
 
В результаті ракетних ударів загинуло п’ятеро людей. Серед загиблих - 49-річний телеоператор каналу «Київ LIVE», 32-річна громадянка російської федерації, яка мешкала в Києві, а також ціла родина: двоє дорослих та 11-річна дитина. Останні згоріли заживо. Ще п'ятеро людей отримали поранення.
 
Зауважимо, всі загиблі та постраждалі - мирні люди.
 
Крім того, в рамках вказаного кримінального провадження призначені та вже проводяться необхідні експертизи для встановлення обставин події, розміру завданих збитків та притягнення до відповідальності всіх осіб, які причетні до цього злочину.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком чи жертвою воєнного злочину російської армії, фіксуйте та надсилайте докази на електронну платформу: https://warcrimes.gov.ua.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1627