06.04.2022

Прокурори проводять слідчі дії з мешканцями Оболоні, які постраждали від російської агресії

                                         

Органи столичної прокуратури продовжують збирати інформацію про потерпілих та зруйновані об’єкти у м. Києві внаслідок збройної агресії рф.
 
Так, прокурорами Оболонської окружної прокуратури міста Києва спільно із співробітниками Оболонського УП ГУНП у м. Києві у складі слідчо-оперативних груп організовано збір доказів військової агресії рф на території Оболонського району міста Києва.
 
Зокрема, прокурорами здійснюється процесуальне керівництво у низці кримінальних проваджень, розпочатих за фактами порушень законів та звичаїв війни, у ході яких фіксуються випадки руйнування цивільної інфраструктури: житлових та приватних будинків, шкіл та дитячих садків, приватного та комунального транспорту тощо.
 
Також встановлюються та допитуються безпосередні свідки та потерпілі від вказаних незаконних дій.
 
6 квітня 2022 року відповідні слідчі дії проведені на території Пущі-Водиці, яка зазнала руйнувань від російських окупантів.
 
Одночасно ми звертаємось до всіх мешканців Оболонського району міста Києва, життю, здоров‘ю та майну яких було спричинено шкоду, повідомити про такі факти окружну прокуратуру.
 
Для узгодження часу та порядку проведення з вами відповідних слідчих дій телефонуйте за номером тел.: 097-678-51-19, щодня з 10:00 до 18:00. Відповідальний прокурор Зінов’єв Нікіта Едуардович.
 
Якщо при проведенні оглядів та фіксації ушкоджень об’єктів інфраструктури виявлено боєприпаси та інші вибухонебезпечні предмети, які можуть становити загрозу життю та здоров‘ю оточуючих, відповідна інформація передається фахівцям ДСНС для проведення розмінування території.
 
Крок за кроком рухаємось до справедливості та спільної перемоги!
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1526