09.04.2022

Обстріли Виноградаря та Куренівки – столичні правоохоронці продовжують фіксувати злочини російської армії

                   

Органи столичної прокуратури у співпраці з працівниками Національної поліції та експертами продовжують документувати наслідки злочинної військової агресії з боку російської федерації на території м. Києва.
 
08 квітня 2022 року прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва та слідчими СВ Подільського УП ГУНП у місті Києві за участі експертів проведено огляд об’єктів цивільної інфраструктури Подільського району зокрема, ТРЦ «Ретровіль», житлових будинків та закладів освіти на території житлових масивів Куренівка та Виноградар.
 
Слідчі дії проведено спільно з експертами Київського НДІСЕ з метою збору всіх необхідних доказів в рамках кримінальних проваджень, розпочатих за фактами порушення законів та звичаї війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
Встановлено, що протягом березня 2022 року за наслідками ракетних ударів по об’єктам цивільної інфраструктури Подільського району столиці було вбито 12 та поранено 17 осіб з числа мирного населення. Крім того, завдано значних руйнувань об’єктам житлового та комерційного призначення.
 
В межах вказаних кримінальних проваджень призначені та вже проводяться необхідні експертизи для встановлення обставин події, розміру завданих збитків і подальшого притягнення до відповідальності винних осіб.
 
Слідчі дії у кримінальних провадженнях тривають.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком чи жертвою воєнного злочину російської армії, фіксуйте та надсилайте докази на електронну платформу: https://warcrimes.gov.ua.
 
Боротьба з агресором та досягнення суворого покарання за численні жертви та руйнівні наслідки його злочинних дій – наша головна спільна мета!
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1481