10.04.2022

У Деснянському районі Києва правоохоронці вилучили у наркоділків понад 1 кг метадону

                                                  

Прокурорами Деснянської окружної прокуратури міста Києва за оперативного супроводження УБН в м. Києві ДБН НП України спільно з слідчими Деснянського УП ГУНП у м. Києві в порядку ст. 208 КПК України викрито та затримано двох осіб, які в умовах воєнного часу організували незаконне виготовлення наркотичних засобів з метою збуту роздрібними партіями на території міста Києва.
 
Так, 07.04.2022 працівники поліції, вживаючи заходи з дотримання публічної безпеки під час воєнного стану на території нашої держави, спільно з прокурорами Деснянської окружної прокуратури міста Києва викрили групу осіб, які облаштували нарколабораторію у будинку на вул. Магнітогорській, що в Деснянському районі м. Києва.
 
Для виготовлення психотропних речовин зловмисники використовували заздалегідь пристосоване лабораторне обладнання, хімічний посуд та прилади, необхідні для проведення хімічної реакції синтезу, а також компоненти прекурсорів.
 
У ході проведення обшуку за вищевказаною адресою правоохоронці вилучили понад 1 кг наркотичного засобу «метадон», що є особливо великим розміром, лабораторне обладнання, пластикові ємкості з вмістом прекурсорів для його виготовлення.
 
Також в ході першочергових слідчих дій встановлено та затримано в порядку ст. 208 КПК України власника вищевказаної нарколабораторії, яким виявився 34-річний громадянин Грузії та його спільника - 28-річного громадянина України, мешканця столиці. За місцем проживання іноземця вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з каналами збуту наркотичних засобів.
 
Вартість вилученого метадону у разі його роздрібного збуту становить понад 300 тис. грн.
Вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання безальтернативних запобіжних заходів у виді тримання під вартою.
 
Кримінальне провадження розслідується за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 307 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1512