13.04.2022

Викрито киянина, який поширював матеріали в підтримку збройної агресії рф проти України

                                                                               

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 47-річному мешканцю столиці у виготовленні та поширенні матеріалів, які містять виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний з метою пропаганди збройної агресії рф проти України створив в забороненій в Україні соціальній мережі «Вконтакте» профіль користувача з чужими анкетними даними.
 
Чоловік протягом майже двох місяців створював та розміщував на своїй сторінці текстові повідомлення, графічні матеріали, публікації та відеозаписи, у яких виправдовував збройну агресію російської федерації проти України, починаючи ще з 2014 року, у тому числі шляхом її висвітлення як внутрішнього громадянського конфлікту. Також підтримував та пропагував дії країни-окупанта у зв’язку із повномасштабним вторгненням в Україну.
 
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Викриття зловмисника здійснювалося слідчими Дарницького УП ГУНП у м. Києві, за оперативного супроводження Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави
у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.
 
Слідчі дії тривають. Встановлюється можлива причетність чоловіка до диверсійної діяльності.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1685