14.04.2022

Обстріл житлового будинку на вул. Чорнобильській - прокурори допитали 40 потерпілих та провели 70 оглядів місць події

                                                       

Органи столичної прокуратури у співпраці з працівниками Національної поліції та експертами продовжують документувати наслідки російської збройної агресії на території м. Києва.
 
Зокрема, прокурорами Святошинської окружної прокуратури міста Києва та слідчими СВ Святошинського УП ГУНП у місті Києві за участі експертів проведено огляд житлового будинку на вул. Чорнобильській, ракетний обстріл якого призвів до загибелі людей.
 
Слідчі дії проведено спільно з криміналістами з метою збору всіх необхідних доказів в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
Так, 15 березня 2022 року, о 04:20 збройними силами рф здійснено ракетний удар по житловому кварталу у Святошинському районі міста Києва. Внаслідок виниклої пожежі багатоповерховий будинок на вул. Чорнобильській повністю зруйновано та відновленню не підлягає.
 
В результаті ракетного удару загинуло четверо осіб, більшість з яких є особами похилого віку.
 
Зауважимо, всі загиблі та постраждалі - мирні люди.
 
Обстрілом також пошкоджено понад 10 автомобілів, які належать мешканцям прилеглих будинків.
 
У межах вказаного кримінального провадження вже допитано 40 потерпілих та проведено 70 оглядів місця події для встановлення та фіксації обставин події, розміру завданих збитків та притягнення до відповідальності осіб, які причетні до цього злочину.
 
Слідчі дії у кримінальному проваджені тривають.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком чи жертвою воєнного злочину російської армії, фіксуйте та надсилайте докази на електронну платформу: https://warcrimes.gov.ua.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1895