26.04.2022

У Києві розслідується 101 кримінальне провадження за фактами збройної агресії рф – Олег Кіпер

                                           

За процесуального керівництва столичної прокуратури розслідується 101 кримінальне провадження у зв’язку із збройною агресією рф за статтею 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та статтею 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
 
Про це в інтерв’ю УНН розповів керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер.
 
За словами прокурора, внаслідок ворожих обстрілів у столиці загинули 89 мирних жителів, у тому числі 5 дітей, 398 - отримали поранення, з них 20 дітей. Ракетними нападами завдано значних руйнувань цивільній інфраструктурі столиці.
 
Усі випадки обстрілів російською армією мирних жителів та цивільних об'єктів ретельно фіксуються прокурорами разом зі слідчими та експертами.
 
«Враховуючи нові умови на період воєнного стану законодавець дав нам можливість частково виконувати функції суду. Наприклад, щодо обрання та продовження строків запобіжних заходів, досудового розслідування, тощо. За цей період мною, заступниками та керівниками окружних прокуратур прийнято 348 рішень, які у мирний час приймали би слідчі судді», розказав прокурор.
 
Про те, як адаптувалася робота органів столичної прокуратури в умовах воєнного стану, читайте в повному тексті інтерв’ю за посиланням: https://bit.ly/3Khwccv.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2175