02.05.2022

Співпраця з окупантами на Сумщині - Буринському міському голові, його заступнику та депутату міськради повідомлено про підозру

                                                  

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру міському голові Буринської міської ради, його заступнику та одному з депутатів міськради у співпраці з державою-агресором та матеріальному забезпеченні її збройних формувань (ч. ч. 4, 6 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, вказані особи під час окупації збройними формуваннями рф території Буринської ОТГ Конотопського району Сумської області погодилися на співпрацю з державою-агресором.
 
Зорганізувавшись у стійке об’єднання, підозрювані здійснювали інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку дій держави-агресора, та забезпечували її збройні формування житлом, пальним та продуктами харчування.
 
Наразі вказані особи затримані, вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження Департаменту захисту національної державності СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1922