03.05.2022

Співпраця з окупантами - секретарю та члену так званого «Комітету спасіння Херсонщини» повідомлено про підозру

                                                          

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва двом мешканцям Херсонщини повідомлено про підозру у співпраці з державою-агресором, організації та проведенні політичних заходів на підтримку дій окупантійної влади (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, під час окупації міста Херсон збройними силами російської федерації 54-річна мешканка Херсону та 63-річний мешканець Херсонської області вступили у злочинну змову з представниками держави-агресора та добровільно погодилися на співпрацю з ними.
 
Підозрювані брали безпосередню участь у створенні на тимчасово окупованій території незаконного формування під назвою «Комитет спасення Херсонщины «За мир и порядок»». У ході засідання вказаного комітету підримали голосування за підтримку дій окупаційної адміністрації держави-агресора. Також на цьому засіданні підозрювана була обрана секретарем комітету.
 
Раніше в межах вказаного кримінального провадження прокуратура повідомила про підозру ще одному учаснику «Комитету спасення Херсонщины» - депутату Херсонської міської ради від політичної партії «Блок Сальдо».
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП м. Києва за оперативного супроводження Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБ України
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1898