05.05.2022

У Києві викрили наркоділка з партію прекурсорів та 1 млн грн готівки

                            

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва «на гарячому» затримано 63-річного громадянина, який незаконно зберігав та збував прекурсор, призначений для виготовлення психотропної речовини.
 
Так, правоохоронці, в ході оперативно-розшукових заходів під час воєнного стану, на вул. Миропільській, що в Деснянському районі м. Києва в порядку ст. 208 КПК України затримали 63-річного громадянина після збуту прекурсору - фенілнітропропен, який використовується для виготовлення психотропної речовини «амфетамін», вартістю 30 000 грн.
 
Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили ємності з речовиною, зовні схожою на прекурсор, а також грошові кошти на суму близько 1 млн грн., ймовірно здобутих злочинним шляхом внаслідок діяльності, пов’язаної зі збутом прекурсорів.
 
Наразі вказаній особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 311 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.
 
На вилучені грошові кошти накладено арешт з метою забезпечення подальшої спеціальної конфіскації у дохід держави.
 
Досудове розслідування триває.
 
Викрито правопорушення прокурорами Деснянської окружної прокуратури міста Києва за оперативним супроводженням Управління карного розшуку ГУ Нацполіції у місті Києві спільно з слідчими Деснянського УП ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1464