07.05.2022

Зусиллями прокуратури 3 млн грн коштів російської компанії «Росатом Східна Європа» передано в управління АРМА

                                                    

Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами ГУ СБ України в м. Києві та Київській області передано кошти резидента рф у сумі понад 3 млн гривень в управління до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 110-2 КК України).
 
Слідством встановлено, що в місті Києві здійснює свою діяльність. ТОВ «Росатом Східна Європа», засновником якого з часткою 99,9% є резидент рф, який на 100% належить юридичній особі ОАО «Атомный энергопромышленный комплекс». Останній у свою чергу на 100% належить державній корпорації по атомній енергії «Росатом».
 
Таким чином, кінцевим бенефіціарним власником з часткою 100% долі в ТОВ «Росатом Східна Європа» є державна структура, підконтрольна уряду рф, а тому є значний ризик у прийнятті рішень керівництвом ТОВ «Росатом Східна Європа» на шкоду державній безпеці України.
 
Враховуючи викладене, в межах слідства банківські рахунки вказаного резидента рф заарештовано, а кошти, розміщені на них в розмірі понад 3 млн грн, передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2152