13.05.2022

Ще двом киянам повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії рф проти України

                                             

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям столиці у поширенні матеріалів, які містять виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, двоє мешканців столиці, маючи проросійські настрої, протягом березня-квітня 2022 року поширювали у соціальних мережах публікації, спрямовані на підтримку дій рф та виправдовування її збройної агресії проти України. 
 
Під час обшуків у підозрюваних виявили та вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, фото та відеоматеріали з антиукраїнським контентом.
 
Наразі до суду подані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СУ ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження Головне управління контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБ України.
 
Раніше, як повідомлялося, за фактами виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України прокуратура повідомила про підозру ще двом киянам.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1981