13.05.2022

У Києві ліквідовано канал збуту вогнепальної зброї та боєприпасів: затримано групу осіб

                             

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та затримано групу осіб, які займалися незаконним збутом вогнепальної зброї та боєприпасів на території Києва (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Організаторами схеми виявилися двоє мешканців столиці.
 
У межах слідства правоохоронці провели в учасників групи два етапи оперативної закупки вогнепальної зброї. Зокрема, під час першого етапу  придбано 2 автомати Калашнікова за 2 000 доларів США.
 
Крім того, зловмисники повідомили про можливість подальшого придбання у них вогнепальної зброї, вибухових пристроїв та набоїв. Так, вартість набоїв коливалася від 28 грн до 40 грн в залежності від калібру, гранати – 50 дол. США, пістолети  - 2000 дол. США, автомати - 1000 дол. США.
 
У ході другого етапу спецоперації, після збуту зловмисниками 3 автоматів Калашнікова та 2 гранат Ф1, учасників угруповання затримано «на гарячому» у порядку ст. 208 КПК України.
 
Під час обшуків за місцем проживання в учасників схеми вилучили автомат, 9 корпусів гранат та запали до них, 2 пістолети, велику кількість набоїв різного калібру, холодну зброю та грошові кошти.
 
Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.
 
Встановлюються канал надходження зброї, а також інші особи, які можуть бути причетні до її нелегального збуту.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за матеріалами Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1782