18.05.2022

Київська прокуратура передала АРМА 20 вантажівок «МАЗ» та корпоративні права двох підприємств, пов’язаних з урядом Білорусі

               

Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами ДСР НП України передано в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) 20 вантажівок «МАЗ» та корпоративні права двох підприємств.
 
 
Встановлено, що в місті Києві здійснюють свою діяльність два підприємства – ДП «АвтоМАЗ Україна» та ТОВ «З іноземними інвестиціями «Торговий Дім «МАЗ-Україна», кінцевими бенефіціарними власниками долі яких є державна структура, підконтрольна уряду РБ, а тому є значний ризик у прийнятті рішень керівництвом вказаних підприємств на шкоду державній безпеці України.
 
Під час слідства, розпочатого за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 110-2 КК України, на згаданих підприємствах проведено обшуки, у ході яких вилучено 20 вантажівок марки «МАЗ» на загальну суму понад 20 млн грн.
 
Наразі за клопотанням прокуратури вантажівки та корпоративні права згаданих товариств арештовано та передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1803