19.05.2022

Столичні правоохоронці продовжують викривати шахрайські схеми оренди житла для переселенців

                 

Київською міською прокуратурою спільно зі слідчими СУ ГУ НП у м. Києві повідомлено про підозру 28-річному чоловіку за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, з початку 2022 року на території міста Києва, Полтавської та Кіровоградської областей діє група осіб, яка використовуючи торгові інтернет-платформи, шахрайським шляхом заволодіває грошовими коштами громадян під виглядом продажу неіснуючих товарів та здачі житла в оренду.
 
У ході слідства викрито одного з учасників шахрайської схеми, жителя Київської області, який з початком збройної агресії рф проти України заробляв гроші, розміщуючи в інтернеті оголошення про оренду неіснуючого житла в західних областях країни.
 
Отримуючи авансовий платіж від громадян, які через військові дії були змушені залишити свої домівки, зловмисник переставав виходити з ними на зв’язок, а грошові кошти привласнював.
 
Наразі встановлено 8 потерпілих від шахрайської схеми.
 
За місцем проживання затриманого проведено обшук, у ході якого вилучено грошові кошти, мобільні телефони, флеш-накопичувачі та банківську картку.
 
Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до злочинної схеми, а також громадяни, які від неї постраждали.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1670