26.05.2022

Співпраця з окупантами - депутату Херсонської облради повідомлено про підозру

                      

Керівником Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру у здійсненні колабораційної діяльності депутату Херсонської обласної ради, який добровільно погодився на зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
 
Встановлено, що підозрюваний після незаконного вторгнення збройних сил російської федерації на територію України погодився на співпрацю з представниками держави-агресора. Зокрема, депутат  виступив з ініціативою початку митного оформлення товарів на Херсонській митниці, а також надав згоду на зайняття посади голови так званої «Херсонської митниці» при окупаційній владі держави-агресора.
 
Крім того, підозрюваний звернувся до працівників Херсонської митниці Держмитслужби України, що перебували на території м. Херсон та Херсонської області, з пропозицією продовжити роботу під його керівництвом у так званій «Херсонській митниці» при окупаційній владі.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві за матеріалами Головного управління протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1697