30.05.2022

До 8 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який спричинив смертельну ДТП на викраденому автомобілі та намагався втекти

                  

За підтримання публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою судом оголошено обвинувальний вирок 38-річному киянину за фактами викрадення автомобіля, вчинення дорожньо-транспортної пригоди зі смертельними наслідками та залишення потерпілої в небезпеці (ч. 1 ст. 135, ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 289 КК України).
 
У ході судового розгляду прокурором доведено, що у травні 2021 року позбавлений права керувати транспортними засобами чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, незаконно заволодів транспортним засобом Ford Fiesta.
 
У подальшому, перебуваючи за кермом викраденого автомобіля, чоловік рухався по вул. Василя Касіяна у Голосіївському районі столиці, де здійснив наїзд на жінку, яка переходила дорогу. Внаслідок отриманих травм 65-річна жінка загинула на місці події.
 
Після скоєння наїзду обвинувачений, не зупиняючись намагався покинути місце ДТП, однак був затриманий небайдужими громадянами та переданий до рук правоохоронців.
 
Результат тестування на стан сп’яніння виявив у водія 1,74 % проміле алкоголю.
 
Вироком Голосіївського районного суду м. Києва винуватця смертельної ДТП визнано винним та засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом строком на 10 років.
 
Крім того суд стягнув з обвинуваченого на користь потерпілих понад 400 тис. гривень завданої шкоди.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1719