01.06.2022

Зайняли посади у псевдоправоохоронному органі «МВД ЛНР» - трьом мешканцям Луганщини повідомлено про підозру

               

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру у колабораційній діяльності заступнику начальника управління по роботі з особовим складом «МВД ЛНР» та двом мешканцям Луганщини, призначеним окупаційною владою на посади т.в.о. керівників «Сватовского РОВД МВД ЛНР» та «Новопсковского РОВД МВД ЛНР» (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно із матеріалами слідства, вказані особи добровільно зайняли зазначені посади у незаконному правоохоронному органі - «МВД ЛНР», створеному на тимчасово окупованій території Луганської області.
 
Підозрювані за власною згодою, активно підтримують збройну агресію російської федерації проти України, беруть участь у брифінгах, зустрічах з населенням та дають інтерв’ю представникам окупаційних ЗМІ.
 
Розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Санкція статті  передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження ДВБ НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1682