01.06.2022

У Києві викрито наркоугруповання, яке реалізовувало наркотики під виглядом магазину брендового одягу та взуття

                

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито групу осіб на збуті наркотичних засобів та психотропних речовин у м. Києві (ч.ч. 1, 2 ст. 307 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб, серед яких 4 уродженців м. Донецьк та їх співмешканки, діючи за попередньою змовою, організували незаконний бізнес із розповсюдження кокаїну, канабісу та екстазі на території столиці, прикриваючи свою діяльність продажем брендового одягу та взуття.
 
За результатами оперативних закупок та 6 обшуків, проведених за місцями проживання осіб та у їх транспортних засобах, вилучено близько 1 кілограму канабісу, 30 грамів кокаїну, 29 пігулок екстазі, близько 15 грамів психотропу МДМА, а також грошові кошти, ноутбуки, мобільні телефони, сім картки, банківські картки, спеціальне приладдя та засоби для фасування наркотиків.
 
За попередніми оцінками вартість вилученого становить 500 тис. гривень.
 
Шістьох учасників злочинного бізнесу затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 
Вилучені речовини направлено на експертизу.
 
Наразі затриманим особам повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.
 
Санкція вказаних статей передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.
 
Викрито злочин прокурорами спільно з працівниками СКП Шевченківського УП ГУ НП у м. Києві, за оперативно-технічного супроводження ДОТЗ НП України та силової підтримки ППОП № 1 ГУ НП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1687