02.06.2022

Призначеному окупантами «голові адміністрації» Чорнобаївської територіальної громади повідомлено про підозру

                  

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру у колабораційній діяльності громадянину України, який добровільно погодився на зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функції, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
Підозрюваний, усвідомлюючи здійснення російською федерацією відкритої збройної агресії проти України, добровільно погодився на співпрацю з її представниками.
 
Перебуваючи на тимчасово окупованій території с. Чорнобаївка Білозерського району Херсонської області, підозрюваний вступив в злочинну змову з окупаційними військами та, отримавши від них пропозицію щодо очолення  незаконного органу влади – голови адміністрації Чорнобаївської територіальної громади Херсонської області, в порушення вимог Конституції та Законів України добровільно, умисно погодився на вказану пропозицію.
 
До свого «призначення» підозрюваний працював начальником місцевої автостанції.
 
Наразі вживаються усі необхідні слідчо-оперативні заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до здійснення колабораційної діяльності.
 
Досудове розслідування здійснюється СВ Дарницького УП ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1913