07.06.2022

Столичні правоохоронці викрили ще два канали незаконного переправлення осіб призовного віку за кордон

                        

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито дві злочинні групи, які займалися організацією незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у столиці діє дві групи осіб, які будучи між собою пов’язані, організували виготовлення підроблених документів, за допомогою яких чоловіки призовного віку могли безперешкодно перетинати державний кордон України в умовах воєнного стану, а також безпосереднє переправлення їх через державний кордон поза встановленими пунктами пропуску.
 
Вартість виготовлення документів про непридатність до військової служби складала 7 тис. дол. США, а вартість незаконного перетину державного кордону – 7 тис. євро.
 
У ході документування злочинної діяльності із продажу довідок про непридатність до військової служби, осіб, причетних до їх продажу було затримано на «гарячому».
 
Також у ході контролю за вчиненням злочину, правоохоронцям вдалося зупинити незаконний перетин чотирма особами державного кордону України з Угорщиною та затримати перевізника.
 
Наразі організатору злочину та 4 спільникам повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до незаконної схеми.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників ГУ ВБ СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1582