08.06.2022

Так званому «міністру юстиції днр» повідомлено про підозру у колаборації з окупантами

                        

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому начальнику одного з управлінь ГУ МВС України в Донецькій області у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією, спрямовану на підтримку держави-агресора в якості так званого «міністра юстиції донецької народної республіки» (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, у квітні 2022 року підозрюваний, перебуваючи на посаді так званого «міністра юстиції донецької народної республіки», з метою формування у громадян, які перебувають на тимчасово окупованій території Донецької області, думки щодо законності органів, створених окупаційною адміністрацією держави-агресора, здійснював публічні виступи щодо створення та порядку роботи так званих «підрозділів юстиції» на окупованих територіях. Зокрема, такі виступи були здійснені підозрюваним на території тимчасово окупованих населених пунктів Донецької області - м. Маріуполь, м. Волноваха, смт Нікольське та смт Мангуш.
 
Також фейковий міністр брав участь у відкритті «відділу РАЦС» в окупованому Маріуполі, а також у підписанні угоди про співпрацю між «міністерством юстиції днр» та міністерством юстиції рф у травні цього року.
 
Додатково: до жовтня 2014 року підозрюваний служив начальником управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління МВС у Донецькій області. Звільнений з органів МВС України 02 жовтня 2014 року.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві за матеріалами ДВБ НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1469