09.06.2022

У Києві затримали шахрая, який за схемою «ваш родич в лікарні» ошукав пенсіонера на понад 70 тис. гривень

                                                             

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру 39-річному чоловіку, який шахрайським шляхом заволодів коштами пенсіонера (ч. 2 ст. 190 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що чоловік обравши вчинення злочинів, як основне джерело доходів, вирішив ошукувати пенсіонерів за схемою «ваш родич в лікарні». Для здійснення злочинних намірів, зловмисник заручився допомогою спільників, особи яких наразі встановлюються.
 
Так, зателефонувавши 88-річному чоловіку  на домашній телефон спільниця підозрюваного повідомила, що його невістка потрапила в ДТП та потребує негайного вартісного лікування. Після чого жінка передала слухавку іншому спільнику, який, представившись лікарем, підтвердив її слова.
 
Будучи введеним в оману, чоловік погодився передати зловмисникам всі свої заощадження у сумі 76 тис. гривень.
 
На зустріч із пенсіонером підозрюваний прибув особисто. Отримавши кошти, чоловік намагався втекти. Однак завдяки оперативному реагуванню правоохоронців зловмисника вдалося затримати по «гарячих слідах» неподалік будинку пенсіонера. Гроші, якими заволодів шахрай, вилучено.
 
Наразі 39-річному чоловіку повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється співробітниками Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1565