13.06.2022

Ошукали громадян на 750 тис. грн під виглядом працевлаштування в Європі – судитимуть учасників організованої групи

                   

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи, які шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами громадян під приводом працевлаштування в країнах Європи (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що учасники злочинного угрупування, діючи на території столиці з початку 2017 по кінець 2019 року, шахрайським шляхом заволодівали коштами громадян під приводом надання послуг з працевлаштування в Нідерландах, Норвегії та інших країнах Європи.
 
З метою приховування своєї злочинної діяльності зловмисники реєстрували фірми, які не мали ліцензії на здійснення такого виду господарської діяльності, та представлялись працівниками таких фірм під час спілкування з потерпілими.
 
Після підписання договору про надання послуг та отримання від громадян авансового платежу у розмірі від 9 до 14 тисячі гривень, жодних дій, направлених на їх реальне працевлаштування зловмисники не вчиняли, припиняли свою роботу та переїжджали до іншого офісу.
 
У такий спосіб зловмисникам вдалося ошукати 55 потерпілих на суму понад 750 тисяч гривень.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
За вчинене зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП у місті Києві, за матеріалами Департаменту міграційної поліції Національної поліції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1500