13.06.2022

Продаж гуманітарної допомоги на 500 тис. гривень – столичному підприємцю повідомлено про підозру

                       

Печерською окружною прокуратурою міста Києва спільно з ГУ СБУ у місті Києві та Київській області та СВ Печерського УП ГУ НП у місті Києві викрито підприємця, який налагодив протиправний механізм продажу гуманітарної допомоги, отриманої від країн Європейського Союзу та США (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
 
Встановлено, що ділок систематично наживався на продажу військової амуніції, продуктах харчування та товарах особистої гігієни, ввезених до України для подальшого розподілення у регіони, що постраждали від російської агресії. 
 
Так, для зберігання гуманітарної допомоги зловмисник орендував у м. Києві складські приміщення, звідки систематично привласнював товари, які надалі продавав за грошову винагороду.
 
Під час розслідування злочину правоохоронцями задокументовано продаж гуманітарної допомоги, а саме продуктів харчування на суму понад 500 тисяч грн.
 
На теперішній час підприємця затримано у порядку ст. 208 КПК України. Чоловіку повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Слідство триває.
 
Нагадуємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1689