15.06.2022

Киянин постав перед судом за збут метадону через месенджер Telegram та «закладки»

                      

Дніпровською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який займався незаконним збутом метадону на території міста Києва в особливо великих розмірах (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 307 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець столиці організував незаконну схему збуту в особливо великих розмірах наркотичного засобу – метадону з використанням месенджеру «Telegram» та створення так званих «закладок».
 
Під час затримання у зловмисника вилучили 7 згортків з метадоном. Надалі у ході проведення першочергових слідчих дій правоохоронці виявили підготовані обвинуваченим «закладки», а за місцем його проживання – ще 200 полімерних згортків з метадоном.
 
Наразі обвинувальний акт щодо 36-річного зловмисника скеровано до Дніпровського районного суду м. Києва для розгляду по суті. Чоловік перебуває під вартою. За вчинене йому загрожує від 4 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Дніпровського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1355