16.06.2022

Столичного підприємця викрито на продажі позашляховиків ЗСУ, ввезених в Україну у якості гуманітарної допомоги

                     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчими СУ ГУ НП у місті Києві та працівниками УСР в місті Києві ДСР НП України викрито громадянина України, який користуючись запровадженням в країні воєнного стану намагався продати транспортні засоби, які були ввезені на територію України у якості гуманітарної допомоги для потреб Збройних сил України (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, власник СТО, маючи у своєму розпорядженні два автомобіля польської реєстрації, які відповідно Декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, були ввезені в Україну з метою подальшої передачі для потреб однієї з військових частин, організував їх продаж.
 
Так, 02 червня після огляду транспортних засобів покупцем, чоловік отримав завдаток у сумі 400 дол. США. У подальшому після проведення ремонту автомобілів та отримання другої частини коштів у сумі 6 100 дол. США чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1479