17.06.2022

Викрито міжетнічне злочинне угруповання, яке під виглядом добровольчого формування планувало вчення особливо тяжких злочинів у столиці

          

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва викрито злочинне угруповання, яке діяло під виглядом добровольчого формування територіальної громади столиці. Наразі одній особі вже повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
За даними слідства, до складу міжнаціонального злочинного угруповання входило 5 осіб, а керував уродженець однієї з республік рф, який наразі перебуває на території держави-агресора. Для прикриття злочинної діяльності  члени угруповання увійшли до одного із добровольчих формувань територіальної громади міста Києва.  За місцями їх проживання, а також у так званому схроні, правоохоронці  виявили велику кількість вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин.
 
З використанням цієї зброї учасники угруповання планували вчинення на території Києва тяжких та особливо тяжких злочинів – вимагання грошей у столичних підприємців, знищення майна потерпілих та фізичну розправу над ними.
 
У ході санкціонованих обшуків вилучено 29 автоматів «АК-74», 32 споряджених магазини до них, гранатомет, кулемет «Дегтярьова», 2 кулемета «Максим», 3 пістолети, 9 тротилових шашок загальною вагою 1,2 кг, 5 гранат та значну кількість патронів різного калібру.
 
Встановлюється джерела походження зброї та перевіряється причетність цих осіб до вчинення інших злочинів.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. З іншими учасниками злочинного угруповання  тривають слідчі дії.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Деснянського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами та оперативним супроводом Головного управління «Д» ДЗНД СБУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1583