17.06.2022

Киянину, який незаконно заволодів продовольчими сертифікатами Червоного Хреста, повідомлено про підозру

                       

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру киянину за фактом крадіжки продовольчих сертифікатів Товариства Червоного Хреста України (ч. 4 ст. 185 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, між Всесвітньою продовольчою програмою та Товариством Червоного Хреста України було укладено договір про співпрацю щодо надання допомоги вразливим категоріям населення України, які постраждали внаслідок бойових дій, зокрема у вигляді ваучерів на придбання продуктів харчування у мережі супермаркетів.
 
З метою реалізації вказаної програми, Київською міською організацією Товариства Червоного Хреста України було замовлено послуги з друку 6 тисяч сертифікатів в одній із столичних поліграфій.
 
Встановлено, що один з працівників поліграфії, маючи доступ до електронних версій сертифікатів, зробив їх копію на свій мобільний телефон та в подальшому розплачувався ними за куплені товари в мережі супермаркетів – партнера продовольчої програми.
 
Зловмисник зміг використати 21 сертифікат на 10 500 гривень, якими, як наслідок, не змогли скористатися соціально незахищені громадяни, яким вони були видані.
 
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та вживаються заходи щодо відшкодування завданих збитків.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Святошинського УП ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1392