21.06.2022

13,3 млн гривень несплачених коштів за землю – судитимуть директора приватного підприємства

                    

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом зловживання повноваженнями службовою особою приватного підприємства, що спричинило майнову шкоду територіальній громаді столиці на суму 13,3 млн гривень (ч. 2 ст. 364-1 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що директор одного з приватних підприємств протягом 2013 року уклав низку договорів купівлі-продажу нерухомого майна, розташованого в одному з центральних районів міста Києва.
 
У подальшому, керівник товариства умисно не уклав договір оренди земельної ділянки площею понад 2 га, з власником в особі Київської міської ради, а користувався нею безоплатно.
 
Вказаними діями директор підприємства завдав майнової шкоди територіальній громаді столиці у вигляді несплати орендної плати за землю за час фактичного користування нею.
 
Сума спричинених збитків підтверджена висновком судово-економічної експертизи та становить 13,3 млн гривень.
 
Наразі обвинувальний акт відносно зловмисника скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1503