22.06.2022

Викрито шахрая, який за підробленими документами продав чужу квартиру в центрі Києва

                                                   

Дарницькою окружною прокуратурою міста Києва спільно із працівниками Дарницького управління поліції ГУНП у м. Києві викрито шахрая, який за підробленими документами продав квартиру в історичному центрі столиці вартістю понад 3 млн гривень (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Досудовим розслідуванням установлено, що зловмисник, користуючись тим, що власниця квартири виїхала за кордон, на підставі підробленого договору купівлі-продажу зареєстрував за собою право власності на квартиру, що розташована поруч з Володимирським собором у місті Києві, та у подальшому перереєстрував її на третіх осіб.
 
Завдяки ефективному процесуальному керівництву прокурорами Дарницької окружної прокуратури міста Києва зловмиснику повідомлено про підозру та за місцем його проживання проведені обшуки.
 
Слідчі дії тривають, вживаються заходи щодо встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину.
 
З метою недопущення подальших незаконних дій на квартиру потерпілої накладено арешт.
 
Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1446