23.06.2022

Колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

                   

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, народний депутат України VII скликання, мешканець міста Одеса, у 2014 році виїхав на територію рф, де вчиняв активні дії на шкоду суверенітету та незалежності України.
 
Після початку повномасштабного вторгнення збройних сил рф в Україну, з 15 по 19 березня 2022 року підозрюваний, перебуваючи на тимчасово окупованій території Київської області спільно з військовослужбовцями рф, публічно пропагував їх дії та заперечував здійснення збройної агресії проти України. Його висловлювання у подальшому були поширені, у тому числі, на інтернет-сторінці російського федерального телеканалу при міністерстві оборони рф.
 
Крім того, 15 травня підозрюваний публічно виступив на загальноросійському телеканалі, взявши участь у проведенні інформаційної кампанії держави-агресора. Зміст його виступу був направлений на підтримку тимчасової окупації частини території України російською федерацією та створених нею псевдоорганів. Він публічно схвалював дії росії і заперечував здійснення агресії стосовно жителів тимчасово окупованих територій. В подальшому цей виступ опубліковано на відеохостингу «YouTube».
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами Департаменту захисту національної державності СБУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1356