23.06.2022

Привласнення 2,5 млн гривень на роботах з благоустрою парку «Перемога» – підряднику повідомлено про підозру

                    

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору підприємства-підрядника за фактом заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що за результатами тендерної процедури між Київським комунальним об’єднанням зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» укладено ряд договорів з підприємством-переможцем тендеру, які передбачали виконання будівельних робіт з благоустрою парку «Перемога», що у Дніпровському районі столиці.
 
При цьому, з метою безпідставного та незаконного отримання грошових коштів з міського бюджету за нібито виконані роботи, директор підрядної організації вносив завідомо недостовірні відомості до актів приймання виконаних будівельних робіт щодо їх обсягів у порівнянні з фактично виконаними.
 
Проведеною комплексною судовою будівельно-технічною та економічною експертизами встановлено завищення вартості проведених робіт на суму 2,5 мільйонів гривень.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1473