24.06.2022

Мешканцю Київщини повідомлено про підозру у шахрайському заволодінні земельною ділянкою в столиці

                    

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю Київської області за фактом заволодіння належною територіальній громаді столиці земельною ділянкою та легалізації майна, одержаного злочинних шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 209 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, видаючи себе за іншу особу, надав приватному нотаріусу завідомо підроблені документи для здійснення реєстрації права власності на земельну ділянку комунальної форми власності, розташовану на вул. Лаврухіна у Деснянському районі міста Києва.
 
На підставі поданих документів нотаріус зареєстрував за зловмисником  право власності на землю.
 
У подальшому, використовуючи підроблені документи, шахрай продав земельну ділянку третій особі за майже 700 тис. гривень.
 
Наразі за результатами представницької діяльності прокуратури земельна ділянка повернута у власність територіальної громади столиці. Її нормативна грошова оцінка складає майже 6 млн гривень.
 
Вживаються усі необхідні слідчі та процесуальні дії для якнайшвидшого завершення розслідування та направлення кримінального провадження до суду для розгляду по суті.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1613