25.06.2022

Викрито киянина, який зберігав за місцем проживання артилерійські снаряди, мінометні міни та інші боєприпаси

                                                   

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва зупинено протиправну діяльність киянина, який зберігав за місцем свого мешкання зброю, бойові припаси та вибухові речовини (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
До правоохоронних органів надійшла інформація про те, що мешканець столиці незаконно переправляв із зони бойових дій незареєстровану вогнепальну зброю, РПГ, гранати та боєприпаси. Зазначену зброю та засоби ураження зловмисник перевозив на власному автомобілі, а також зберігав за місцем свого проживання у багатоквартирному будинку в м. Києві, наражаючи на небезпеку оточуючих людей.
 
У ході проведення санкціонованих та невідкладних обшуків за адресою проживання, у гаражних приміщеннях, а також у транспортному засобі вказаної особи, правоохоронці вилучили 3 гарматні снаряди 152 мм, 6 снарядних запалів із таймером, 3 звичайних снарядних запалів, мінометні міни, 4 ручних гранати РГД-5, боєприпаси.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
Встановлюються всі обставини вчинення особою кримінального правопорушення, а також канал надходження зброї та боєприпасів.
 
Викрито правопорушення прокурорами у взаємодії зі слідчими Шевченківського УП Нацполіції України в м. Києві та співробітниками Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1378