27.06.2022

Обіцяв допомогти з евакуацією з Маріуполя – мешканцю столиці повідомлено про підозру у шахрайстві

                                    

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 21-річному мешканцю столиці за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, у травні 2022 року підозрюваний, під приводом надання волонтерської допомоги, пообіцяв потерпілій за грошову винагороду вивезти її матір з тимчасово окупованого м. Маріуполь, де проходили воєнні дії, у безпечне місце. 
 
Свої послуги шахрай оцінив у 20 тис. гривень.
 
Однак, отримавши від жінки кошти, зловмисник жодних дій направлених на реальну евакуації її матері не здійснив та намірів виконувати свої зобов’язання не мав.
 
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії тривають.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Голосіївського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження Управління протидії кіберзлочинам в місті Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1615